Rýže kulatozrnná Arborio - volně

(0x)
Naše cena s DPH
96,60 Kč/kg3,83 
2 415,00 Kč/bal
Naše cena bez DPH
86,25 Kč/kg3,42 
2 156,25 Kč/bal
Dostupnost
skladem
zaklad 

Základní informace

Výrobce
PROVITA
Kód
005765
Hmotnost
1 kg

Popis

Složení: rýže kulatozrnná Arborio.

Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1461 kJ / 349 kcal;
tuky: 0,7 g;
nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g;
sacharidy: 79 g;
cukry: 0,4 g;
vláknina: 0,8 g;
bílkoviny: 8,1 g;
sůl: < 0,01 g.

Země původu: Itálie.

Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.

Použití:
Tato dlouhozrnná rýže odrůdy Arborio (Oryza sativa L.) pochází z italského městečka Arborio v údolí řeky Pád, kde se dodnes hojně pěstuje.

Díky své krémové konzistenci a dobrému vstřebávání chutí je využívána pro přípravu pravých italských risott nebo jako základní složka dezertů – rýžové pudingy s ovocem či jako mléčná rýže. Z důvodu vysokého obsahu škrobu rýže po uvaření lepí, uvnitř ale zůstává pevná.

Příprava – základní rizoto:
Najemno nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji a másle, přidejte rýži a znovu krátce orestujte. Pak přidejte vodu nebo vývar (voda : rýže - 1,5 : 1), špetku soli a na mírném plameni vařte cca 15 minut. Správně uvařená rýže je tzv. al dente. Krémovou konzistenci podpoříte přidáním kousku studeného másla a strouhaným sýrem a následným zašleháním. Dle jednotlivých druhů rizot a chuti můžete přidávat další komponenty – zelenina, houby, luštěniny, koření, …




Snažíme se našim zákazníkům nabídnout široký sortiment zboží, které bude kvalitní, chutné a za příznivé ceny. To může ovšem někdy znamenat rozdílnost v grafickém náhledu, nutričních hodnotách, alergenech, zemi původu, popřípadě procentuálním vyjádření jednotlivých zastoupených surovin ve výrobku. Přestože klademe velký důraz na neustále aktualizování informací, k těmto odlišnostem někdy dojít může. Prosíme tedy, abyste vždy věnovali svou pozornost etiketě na výrobku a nespoléhali se pouze na informace v Popisu.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

0

Hodnotilo 0 uživatelů

5
4
3
2
1

Články